Cursus techniek voor gevorderde spelers

Vaak merken gevorderde spelers dat ze in technisch opzicht tegen een grens lopen die hen belemmert om vrijuit en zonder problemen te kunnen musiceren. Speciaal voor deze groep heb ik op basis van ruim 20 jaar onderzoek en ervaring een cursus ontwikkeld die de bron van deze belemmeringen opspoort, analyseert en een nieuw perspectief biedt.

In vijf lessen bespreek ik verschillende begrippen betreffende de piano, lichaamshouding en spierbeheersing. Deze begrippen bestaan uit zaken die voor iedereen geldig zijn (bijvoorbeeld, de werking van het pianomechaniek), maar ook uit elementen die juist op de persoon afgestemd zijn. Met behulp van een aantal eenvoudige oefeningen maak ik de student vertrouwd met een dieper inzicht in de fysieke benadering van het klavier. Deze oefeningen verhogen de sensitiviteit wat betreft de tastzin en het luisteren naar de klank. Ik ben er niet voor om bestaande structuren bij een student af te breken; liever bouw ik aan een nieuwe structuur van waaruit de student zijn al bestaande beheersing van het instrument kan uitbreiden.

De cursus pianotechniek voor gevorderden is een positieve ervaring die het inzicht in de eigen mogelijkheden vergroot en toegang geeft tot het zelfstandig verder ontwikkelen van technische vaardigheden. Nieuwsgierig geworden? Bel of mail vrijblijvend voor meer informatie.

Kosten: € 300 (excl. BTW)
Tijden: In overleg vast te stellen.