Pianist Edward Janning treedt regelmatig op als solist en in ensembles. Hij gaf concerten in Nederland, Italië, Spanje, Duitsland, Zweden, België, Rusland, de Verenigde Staten en meest recentelijk in China. Hij trad onder andere op met bariton Henk Neven (Winterreise), de Ebony Band o.l.v. Werner Herbers, violist Gordan Nikolic, altviolist Vladimir Mendelssohn en klarinettist Hein Wiedijk. Als gastartiest van het Staunton Music Festival in de Verenigde Staten heeft hij vele jaren opgetreden als fortepianist, kamermusicus en uitvoerder van hedendaags repertoire. In het voorjaar van 2018 gaf Edward Janning een concert met klarinettist Frank van den Brink in Barcelona op de vleugel van Enrique Granados en trad hij op in Beijing (China) met het Axis Ensemble.

Edward Janning zet zich graag in voor Nederlandse muziek; hij speelde voor de radio, maakte cd-opnamen en speelde op concerten composities van o.a. Julius Röntgen, Elisabeth Kuyper, Roderik de Man, Rudolf Escher, Ton Bruynel en Willem Pijper. Verder gaf hij premières van composities van Willem Jeths en Edward Top. 

Erard Ensemble

Edward Janning heeft een passie voor het spelen op historische instrumenten. Met het door hem opgerichte Erard Ensemble geeft Edward concerten waarbij hij een Erard vleugel uit 1851 bespeelt.  Van het Erard Ensemble zijn twee cd's verschenen met werken van Joseph Jongen, Carl Krill, Gustav Mahler en Robert Schumann.

Sinds 2005 verzorgt Edward Janning met het Erard Ensemble een jaarlijkse serie concerten in de Amstelkerk te Amsterdam waarin zowel bekende meesterwerken als onbekend gebleven repertoire uit de 19de eeuw gepresenteerd worden. In het voorjaar van 2019 viert het Erard Ensemble hun 15-jarig bestaan met een concert in de Kleine Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam. Verder is Edward Janning sinds 2012  artistiek leider van festival Muziek in het Zeven Bruggenkwartier te Amsterdam.

Edward Janning (1962) is afkomstig uit Amsterdam waar hij pianoles kreeg van Jet Röling en studeerde aan het Sweelinck Conservatorium bij Willem Brons en Jan Wijn. Na zijn eindexamen Uitvoerend Musicus behaalde hij een masters bij de Russische pianist Boris Berman aan Yale University, School of Music te New Haven (VS). Naast zijn concertpraktijk is Edward actief als docent; hij heeft een privé-studio in Amsterdam en geeft regelmatig workshops en masterclasses voor pianisten en kamermuziekensembles. In 2018 gaf Edward Janning masterclasses aan het Central Conservatory en aan het China Conservatory te Beijing (China).