Pianoles voor volwassenen

Dankzij mijn ruime ervaring als docent en pianist weet ik hoe belangrijk een individuele aanpak is. Iedere leerling is anders, waardoor voor mij elke les om een nieuwe invalshoek en benadering vraagt. Natuurlijk zijn er ook zaken die ik voor iedereen belangrijk vind, zoals aandacht voor een vloeiende techniek, expressie en inzicht in de compositie. Graag help ik bij vinden van een effectieve wijze van studeren, waardoor het oefenen een groot plezier wordt, en geen noodzakelijk kwaad. Het is mijn doel om een leerling op een ontspannen wijze, vrij van technische problemen en met inzicht en gevoel te laten spelen.

Wat betreft het repertoire; vanuit mijn ervaring als speler ligt mijn hart bij een breed repertoire van barok tot hedendaagse muziek. Natuurlijk houd ik ervan als leerlingen hun eigen voorkeuren kenbaar maken, zelf repertoire uitzoeken en mee naar les nemen. Maar ik wil ook graag helpen leerlingen zich zo compleet mogelijk te ontwikkelen, en ben daarom vaak ook op zoek naar nieuw en spannend repertoire voor de leerling.

De meeste van mijn leerlingen zijn volwassenen die vaak al in hun jeugd pianoles gehad hebben. Velen van hen weten, ondanks drukke banen/studies en eventueel gezin, een goed niveau te bereiken. Twee maal per jaar organiseer ik een feestelijk leerlingenconcert in het Bethaniënklooster te Amsterdam.
Studio Edward Janning is gelegen in het centrum van Amsterdam, in de buurt van het Leidseplein en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Geïnteresseerd? Neem eens vrijblijvend contact op voor een kennismaking.